Plan lekcji

Plan lekcji
Zastępstwa

Reforma edukacji

Reforma edukacji

Wybierz grupe interesujących cię wiadomości || zobacz wszystkie || zobacz archiwum wiadomości

 

Szkoła
Wspólne gotowanie PDF Drukuj Email
Wpisał: Bernadeta K.   
20.12.2017.

Dzisiaj w ZSE-U w Rybniku odbyły się niezwykle kreatywne i inspirujące warsztaty kulinarne. Uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję gotować ze znakomitym Szefem Kuchni Pawłem Kaczmarkiem i utalentowanym kucharzem Mateuszem Sobeczko z restauracji „Stadionova” z Tych.
W bardzo twórczej atmosferze powstały trzy przepyszne dania. Głównym produktem dzisiejszych zajęć były potrawy z perliczki. Jako pierwszą na przystawkę serwowano krokiet z rillette z perlicy z pieczonym ziemniakiem i oliwą szczypiorkową. Na danie główne podano pierś z perlicy sous-vide w zielonej kruszonce z czarną soczewicą, karmelizowanymi żółtymi burakami i puree z marchwi. Na zakończenie wspólnego gotowania zaserwowano słodziutkie czekoladowe praliny. Było baaaaardzo smacznie!
Serdecznie dziękujemy za fantastyczne wspólne gotowanie !

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Znak Jakości Szkoły

GIMNAZJALISTA-KONKURS

Zachęcamy gimnazjalistów oraz uczniów naszej szkoły do zapoznania się z prezentacjami konkursowymi.

 

ZSEU_RYBNIK_TECHNIKUM
ZSEU_RYBNIK_BRANZOWA_SZKOLA

REKRUTACJA 2018/2019

Rekrutacja - kierunki

Rekrutacja - zasady

Rekrutacja - terminy

Rekrutacja - oddziały i punktacja

Rekrutacja - dokumenty

NASZE CERTYFIKATY

WIARYGODNA SZKOŁA

SZKOŁA ODKRYWCÓW TALENTÓW

BEZPIECZNA SZKOŁA

Nasz partner

Gościmy

Odwiedza nas 11 gości